NETIO4ALL

Veel klanten gebruiken NETIO 4All ook als een WiFi AP (bridge), voor het in- en uitschakelen van individuele stopcontacten volgens een tijdschema (Scheduler-functie), of voor het bieden van "PING Heartbeat" of IP WatchDog-functionaliteit (reboot op afstand).

NETIO4ALL Product sheet

NETIO4ALL Handleiding

 

 

NETIO4ALL

Industrieel / robuust ontwerp


NETIO 4Alle slimme stopcontacten met WiFi / LAN bevinden zich in een robuuste metalen behuizing. NETIO 4All beschikt over een elektronische zekering, overspanning en overspanningsbeveiliging.

Verbruiksmeting voor elk stopcontact
NETIO 4Alle stopcontacten hebben meetfuncties voor energieverbruik. Elk van de 4 stopcontacten meet de huidige [A] en het verbruik [kWh].

Functies voor gewone IT-gebruikers
Sockets kunnen worden bediend via internet of met een mobiele app (iOS / Android).
Het schakelen van contactdozen kan door de planner worden geregeld met een grafische interface.
De functie IP WatchDog (automatisch opnieuw opstarten) regelt de 230V-aansluiting door "ping" -reacties te detecteren. Het kan worden gebruikt om niet-reagerende servers, routers of microgolfverbindingen opnieuw te starten.
ANxx (Application Notes) is een bibliotheek met voorbeelden van het gebruik van NETIO-stopcontacten in verschillende applicaties, verbinding met software van derden, enzovoort.

M2M API
Als uniek voordeel kunnen individuele stopcontacten van NETIO 4All smart socket-apparaten worden bestuurd met een breed scala aan ondersteunde netwerkprotocollen. Deze netwerkprotocollen worden de M2M (Machine to Machine) API (Application Programming Interface) genoemd.

Telnet (Kshell) / ssl
URL API HTTP (s) ophalen
SNMP / SNMPv3
XML (http / HTTPs)
JSON
SIP
MQTT (MS Azure)
Modbus / TCP


Beveiliging
NETIO 4All smart sockets ondersteunen een hoog niveau van netwerkbeveiliging. Het HTTPs-protocol brengt een veilige verbinding tot stand tussen de browser en de webserver.

De derde generatie SNMP v3 biedt een hogere beveiliging in vergelijking met eerdere SNMP-versies. Het MQTT-protocol voor IoT-cloudtoepassingen omvat SSL-beveiliging.

LAN / WiFi-connectiviteit
NETIO 4All kan via Ethernet (RJ45) of WiFi op een LAN worden aangesloten. NETIO 4All kan ook als WiFi AP (Access Point) werken om via WiFi verbinding te maken met een LAN.

Een voordeel van NETIO 4All ten opzichte van NETIO 4 is een externe WiFi-antenne met een RSMA-connector en een hogere gevoeligheid (-3dBi). Dankzij de RSMA-connector kan de meegeleverde "pigtail" -antenne worden vervangen door een externe antenne voor een betere wifi-dekking.

NETIO 4All voor verschillende stopcontacten
NETIO 4All slimme stopcontacten zijn verkrijgbaar in verschillende versies. De slimme stopcontacten (of PDU - Power Distribution Unit) verschillen van het mechanische type van het stopcontact, zoals aangegeven in de modelnaam:

NETIO 4 DE-versie = type F-bussen - Schuko (DE, IT, ES, NL, SE, FI en andere landen)
NETIO 4 FR-versie = type E-bussen (FR, CZ, SK, PL)

Lua - Programmeerbare scripts
NETIO 4All smart sockets kunnen aangepaste scripts uitvoeren. NETIO 4All ondersteunt de Lua-scripttaal. Het script (of meerdere scripts), ingevoerd door de gebruiker via de www-interface, wordt rechtstreeks in het smart socket-apparaat uitgevoerd. De scripts zijn geschreven in de webinterface. Een bibliotheek met voorbeeldscripts wordt voorbereid als NETIO Application Notes. Lua-scripts kunnen sockets in- en uitschakelen en het verbruik meten. Typische toepassingen zijn onder meer het uitschakelen van een stopcontact op een bepaald tijdstip of op basis van verbruik.

Lua-scripts kunnen ook:

Emails versturen
icmp ping Verzenden en ontvangen
XML-bestanden downloaden en ontleden van andere apparaten (vanaf een bepaald IP-adres)
Ontvangen en verzenden van http-aanvragen
SNMP-verzoeken ontvangen en verzenden
Verzenden Modbus / TCP-aanvragen

NETIO 4All toepassingen
Een typische toepassing van NETIO 4All stopcontacten is om het elektriciteitsverbruik bij elk stopcontact te meten en op dit verbruik te reageren.
Monitoring van elektriciteitsverbruik op afstand via M2M API (bijv. SNMP-software voor datacenters)
HVAC-bewaking, inschakelen van extra koeling als airconditioning uitvalt
Contactdozen aansturen en meten vanuit een aangepaste B2B-toepassing
NETIO 4All, wanneer gebruikt als een PDU (Power Distribution Unit) in een 19-inch rack, kan de lange-termijn stroomverbruikeffectiviteit (PUE) analyseren of niet-reagerende servers / routers opnieuw opstarten
NETIO 4All, wanneer gebruikt als een WiFi-gecontroleerde stekkerdoos, kan automaten etc.