PowerCable Modbus 101x

NETIO PowerCable Modbus 101x is een slim wifi-stopcontact van NETIO-producten. Het slimme uitgangscontact kan via een webinterface worden in- en uitgeschakeld. De webinterface toont ook gemeten elektrische waarden (V, A, kWh, W, Hz, TruePF). PowerCable Modbus 101x ondersteunt het industriestandaard Modbus / TCP-protocol voor M2M-communicatie. Dit protocol maakt het mogelijk om het energieverbruik te meten en de output van PLC's, SCADA-systemen, smart home-applicaties, enzovoort te regelen.

PowerCable kan worden gebruikt voor het meten of aan / uit schakelen van computervoedingen tot het nominale stopcontact (10 / 16A afhankelijk van de versie).

Als uniek kenmerk ondersteunt het gemeten stopcontact ZCS (Zero Current Switching). Dit maakt het mogelijk om capacitieve belastingen (schakelende voedingen) of inductieve belastingen (transformatoren, motoren) aan te sluiten op de PowerCable.

Product sheet PowerCable Modbus 101x

Gebruikershandleiding

De uitgang kan met een vertraging worden ingeschakeld om te voorkomen dat de stroomonderbreker uitschakelt wanneer de stroom wordt hersteld na een storing. Het gemeten stopcontact kan op elk moment worden in- en uitgeschakeld met de knop op het apparaat (3 keer drukken).

PowerCable Modbus maakt verbinding met het netwerk via WiFi (interne antenne). De eerste wifi-verbinding is heel eenvoudig: PowerCable werkt als een wifi-AP, zoekt naar beschikbare wifi-netwerken en vraagt ​​de gebruiker om er een te selecteren.

De webinterface wordt gebruikt om het product te configureren en de uitvoer in of uit te schakelen. Metingen van onmiddellijke stroom [A], spanning [V], energieverbruik [Wh / kWh], netfrequentie [Hz], ingangsvermogen [W] en TPF (True Power Factor) worden ook weergegeven in de webinterface en kunnen worden gelezen via het Modbus / TCP M2M-protocol.

 

De fabrikant, NETIO-producten, biedt NETIO PowerCable Modbus 101x in vier versies met verschillende soorten stopcontacten en stekkers die in verschillende markten worden gebruikt:

PowerCable Modbus 101F DE-aansluiting (Type F - Schuko) wordt in het grootste deel van continentaal Europa gebruikt en kan in Rusland worden gebruikt.
PowerCable Modbus 101E FR-aansluiting (type E) met een aardpen is nodig in Frankrijk, België, Tsjechië, Slowakije en Polen.
PowerCable Modbus 101J CH-aansluiting en -stekker (Type J) voor Zwitserland.
PowerCable Modbus 101S Universele versie wereldwijd bruikbaar met IEC-320 C14 (input) en C13 (output) voor 110 / 230V 50 / 60Hz.

WIFI AANSLUITEN
De WiFi Reconnect-functie van de PowerCable Modbus 101x slimme stopcontact zorgt voor een stabiele LAN-verbinding, zelfs met een onstabiele WiFi AP, een noodzaak om over te schakelen van de ene WiFi AP naar de andere vanwege fluctuerend signaal, enzovoort.

 

PROTOCOL MODBUS / TCP
De PowerCable Modbus 101x slimme verlengkabel is ontworpen voor semi-industriële toepassingen, waarbij het Modbus / TCP-protocol de de facto M2M-standaard is. Modbus / TCP wordt ondersteund door een meerderheid van PLC, RTU, HMI, robots of smart home / smart building-applicaties.

Het gemeten stopcontact kan via Modbus / TCP worden bestuurd als een "spoel" of met commando's zoals "Short ON", "Short OFF", "Toggle". Alle meetwaarden kunnen via Modbus / TCP worden gelezen.

Om een ​​basisniveau van beveiliging te garanderen, kan de ingebouwde IP-FILTER worden gebruikt om het bereik van IP-adressen te beperken die toegang hebben tot het apparaat via Modbus / TCP.