Nieuw Product Datapath Aligo

26-maart - Aligo van Datapath levert ‘game changing’ distributie van onberispelijke kwaliteit video

Begin 2021 heeft Datapath Aligo gelanceerd - een wereldprimeur AVoIP-technologie waarmee verschillende videoresoluties tegelijkertijd over verschillende netwerkbandbreedtes kunnen worden gedeeld.

Aligo werkt naadloos samen met de nieuwste Aetria-oplossing van Datapath, waardoor gebruikers een enkele interface krijgen voor veelzijdige weergave-indelingen en contentbeheer in controlekamers. Aligo levert technologieniveaus in videoverwerking die nog niet eerder zijn vertoond - waardoor gebruikers videobronnen in elke resolutie kunnen verbinden en delen zonder de oorspronkelijke kwaliteit aan te tasten.

Deze baanbrekende technologie biedt 4K-content van onberispelijke kwaliteit via een 10G-netwerk en tegelijkertijd gecomprimeerde streams op 1G-infrastructuur, en levert een ongekende kwaliteit en flexibiliteit in contentdistributie met een latentie van minder dan een milliseconde. Het huidige productgamma omvat de Aligo QTX100 quad 4K-zender en de Aligo RX100, een enkele 4K-ontvanger met quad HD-uitgangen.

John Storey, directeur R&D bij Datapath legt uit: "Met Aligo als basis voor video in controlekamers hebben gebruikers toegang tot media met een resolutie en kwaliteit die het beste bij hun toepassing passen. Een ongerepte 4K-bron kan worden gestreamd naar 4K- en HD-eindpunten zonder de kwaliteit van ofwel, terwijl ze tegelijkertijd beschikbaar worden gesteld buiten het snelle AV-netwerk met bitrates die een bredere distributie mogelijk maken.

"Wat de resolutie ook is, Aligo zorgt ervoor. Voor het delen van video op interne en externe netwerken zal dit een gamechanger worden voor het beheer van controlekamers. Controlekameromgevingen worden steeds complexer, en duidelijkheid van gedeelde informatie is nu een primaire vereiste voor kritieke Toepassingen. De oplossingen van vandaag moeten een evenwicht vinden tussen het beheer van de steeds groter wordende hoeveelheid bronnen, inhoud en gegevens, en tegelijkertijd totale veiligheid, betrouwbaarheid en bruikbaarheid voor de gebruiker garanderen. De mogelijkheden om gelijktijdig hoogwaardige inhoud te delen, zowel intern als extern, openen een schat aan van mogelijkheden. "

Aetria werd vorige maand gelanceerd en werkt in harmonie met de weergaveprocessors van Datapath en met producten van derden, waardoor het ontwerp, het beheer en de bewaking van controlekameroplossingen in één enkele, veilige interface worden gebracht.