Video over UTP of AOC?

15-november - Verschillende manieren om video op afstand te brengen.

Iedere integrator moet op bepaalde momenten video van een bron naar een scherm op afstand brengen. Wat zijn daarvoor de manieren?

Al sind vele jaren zijn de video extenders over UTP (Catx) te verkrijgen. Eerst over VGA, vervolgens DVI en met afstand het meest gebruikt vandaag de dag zijn de video extenders over UTP op basis van HDMI.

Wij hebben er ook verschillende in het portfolio gehad en verkopen nu vooral veel HDBaseT video extender sets. Bijvoorbeeld de GeMNeXT EXT-HBT150-SET die 4K video tot 152 meter kan verlengen en Full HD zelfs over 150 meter. 

Een prima oplossing waarmee je vrij voordelig je bron op afstand brengt. Power hoeft alleen aangesloten te worden op de transmitter aangezien het voor de receiver meeloopt over de Cat kabel.

Maar mocht je geen gedoe met transmitter en receiver kastjes willen dan is er tegenwoordig de mogelijkheid om gebruik te maken van onze Hybride AOC kabels. 

Dat zijn kabels met actieve HDMI en Display Port koppen zoals onze GeMNeXT CAB-20-HFO die van 15 tot en met 100 meter te verkrijgen zijn. De kabels zijn een stuk soepeler dan de bekende UTP kabels en de HDMI kabels hebben een afneembare kop waardoor ze door buizen getrokken kunnen worden.

Indien u de kabels verhuurt dan zijn er ook speciale armored kabels te verkrijgen die tegen een stootje kunnen zodat ze het niet bij de eerste de beste voetafdruk begeven.